HEP ODS-POZIV NA SUDJELOVANJE U JAVNOJ RASPRAVI


HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o. obavještava zainteresiranu javnost o početku javne rasprave vezano uz prijedlog novih Pravila o priključenju na distribucijsku mrežu (u daljnjem tekstu Pravila o priključenju) koja je HEP ODS dužan donijeti u skladu s odredbama članka 68.b stavka 1. Zakona o tržištu električne energije („Narodne novine", broj 22/13, 102/15, 68/18, 52/19), odnosno sukladno s člankom 120. Općih uvjeta za korištenje mreže i opskrbu električnom energijom („Narodne novine", broj 104/20).


Novim Pravilima o priključenju obuhvaćene su sve nužne izmjene koje se odnose na:


•    usklađenja s Zakonom o gradnji (NN br. 39/19, 125/19) i Zakonom o prostornom uređenju (NN br. 39/19,98/19);
•    preuzete obveze u sklopu administrativnog postupka 2.9. Digitalizacija podnošenja zahtjeva za jednostavno priključenje na mrežu električne energije;
•    unaprjeđenje indikatora Doing Business Getting Electricity;
•    usklađenja sa Općim uvjetima za korištenje mreže i opskrbu električnom energijom (NN 104/20);
•    ostale nužne izmjene koje su uočene prilikom provedbe Pravila o priključenju iz 2018. godine (tipfeleri, dodatna pojašnjenja i sl.).

Pozivaju se zainteresirane strane da dostave svoje primjedbe, mišljenja ili očitovanja na Pravila o priključenju na adresu elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., počevši od 23. studenoga 2020. do najkasnije 7. prosinca 2020. U naslovu elektroničke poruke molimo navedite "Pravila o priključenju", a obrazac imenujte "Pravila_o_prikljucenju_NAZIV.doc" gdje NAZIV predstavlja skraćeno ime predstavnika zainteresirane strane.

Prijedlog Pravila o priključenju na distribucijsku mrežu uz priloge i obrazac za javno savjetovanje mogu se pronaći na web stranici HEP ODS-a: https://www.hep.hr/ods/o-nama/javne-rasprave/597https://www.hep.hr/ods/poziv-za-sudjelovanje-u-javnoj-raspravi-696/696


Pravila o priključenju donosi HEP ODS, uz prethodno odobrenje Hrvatske energetske regulatorne agencije, a konačni tekst Pravila o priključenju objavljuje se na internetskim stranicama HEP ODS-a.

IMGP1895 min