OBJAVLJEN PROGRAM 26. ZASJEDANJA CIRED-A OD 20. DO 24. RUJNA 2021.


26. zasjedanje međunarodnog CIRED-a, planirano fizički održati u Ženevi, prebačeno je poslije iscrpnih razmatranja, na virtualnu platformu, kako je već javljano u Vijestima.

Ovih je dana objavljen puni program zasjedanja – kojeg se može pogledati na https://www.cired2021.org/programme-overview/full-programme/.

Zasjedanje se otvara u ponedjeljak 20. rujna izlaganjem “Klimatske promjene i otpornost elektroenergetskog sustava”, što navodimo kao pokazatelj najnovijih razmatranja.

Uz raspravu u 6 tematskih cjelina (koje se u našem Ogranku poklapaju sa studijskim odborima) i plakatne prikaze referata (podijeljene na raspravne i slobodne), organizirana su 4 tečaja, 18 okruglih stolova (po 3 u svakoj tematskoj cjelini), i 5 istraživačkih i inovacijskih foruma.

Hrvatska je prisutna sa šest referata, koji su prihvaćeni od osam predloženih, vidjeti u https://www.cired2021.org/media/1493/cired-abstracts.pdf :

u drugoj sekciji: „Usage of smart metering dana for PQ monitoring“, E. Šehić i D. Mučinića,

u trećoj:” Intentional transition of HPP to island operation“, I.G. Kuliša i T. Kovačića, i „Smart under frequency load shedding in distribution network with distributed generation“, M. Čavlović i A. Marušića,

u petoj: „Optimal allocation of a low voltage regulator for maximum increase in consumer power“ D. Četkovića i „Asset Management in HEP DSO: from Development of Methodologies towards Application“ T. Baričevića, Ž. Plantića, A. Tunjića, M. Vuksanića, G. Vidmara, J. Peacock i T. Pears,

u šestoj: „Estimated Impact of Self-Generation and Prosumers to the Revenues of TSO and DSO in Croatia" M. Skok, D. Vidovića i L. Wagmanna.

[Z. Ton.]