ZAVRŠNA RADIONICA „PILOT-PROJEKTA UVOĐENJA NAPREDNIH MREŽA“


Petu, završnu, radionicu projekta uvođenja naprednih mreža održao je HEP ODS u Dubrovniku, „s ciljem informiranja javnosti o važnosti i značajkama implementacije projekta na distribucijskom području 'Elektrojuga'“.


Projekt
je već prikazivan uz vijesti o održavanju radionica u Osijeku, Zadru, Zagrebu i Splitu, pa rekapituliramo samo osnovno. Projekt se sufinancira sredstvima HEP ODS-a (15%) i bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (85% !) – s razdobljem provedbe do kraja 2022. godine. Tri su projektne aktivnosti: napredna mjerna infrastruktura, razvoj i optimiranje postojeće mreže te automatizacija srednjonaponske mreže. Prezentirane su kroz pet radionica na distribucijskim područjima izabranim kao karakterističnim za strukturu ODS-a. U radionicama sljedeće godine izložit će se rezutati Projekta.


Na dubrovačkoj radionici uvodno je izlaganje „Primjena Uredbe Komisije (EU) 2016/631 u distribucijskim mrežama“ održao prof.dr.sc.Ranko Goić. Distrubucijsko područje „Elektrojuga Dubrovnik“ predstavio je direktor Zvonimir Mataga, a tri projektne aktivnosti predstavili su stručnjaci „Elektrojuga Dubrovnik“: Pero Brbora, Mario Radić i Andro Drašković.


Prezentacije se mogu ovdje pogledati.

[Z.Ton.]