ODLAZAK TAJNIKA HO CIREDa U MIROVINU


Nakon 42 godine i  42 dana  rada  u HEP-u , tajnik HO CIREDa Kažimir Vrankić  otišao je u mirovinu.

Tom prigodom organizirao je prigodno okupljanje. To je bila jedinstvena prilika da se okupe i  razmjene iskustva  brojni članovi svih dosadašnjih uprava HEPa,   direktori  organizacijskih jedinica,  stručnjaci , vanjski suradnici , te brojne zaposlenice i zaposlenici bez kojih ne bi funkcionirao sustav HEPa.

Brojne nazočne izvođenjem hitova na saksafonu zabavljao je prof.dr. Drago Jakovčević.
 

·        Kažimir Vrankić je diplomirao  1981.g.  i magistrirao 1990.g. na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu (ETF-FER) , smjer (nuklearna) energetika.

·        Od 1982.god. do 2024. god.  radio je u HEP-u ; poslovi vođenja mreže grada Zagreba u Centru daljinskog upravljanja,  voditelj Tima za NE Krško  (rješavanje odnosa R.Hrvatska –R.Slovenija na temi NE Krško), član Uprave HEP-a, direktor Sektora razvoja, pa pomoćnik Uprave.

·      Bio je voditelj arbitražnog tima za spor HEP-a sa Slovenijom oko NE Krško (HEP dobio spor protiv R.Slovenije , 43 mln eura)

·        Dobio  odlikovanje Predsjednice  R.Hrvatske   Reda Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića za osobite zasluge za gospodarstvo.

·       Objavio više stručnih radova.

·         Od 2005.g. do danas je Predsjednik (osnivač)  pa zatim tajnik stručne udruge :  Hrvatskog ogranka međunarodne elektrodistribucijske konferencije (HO CIRED).

·      Član je Hrvatskog nuklearnog društva.

·        Autor je brojnih dokumentarnih filmova na HTV-u ,  autor je ciklusa TV Mislilište (HTV1), pisao radio drame za Hrvatski radio, objavljena je i izvedena mu je drama u Teatru ITD.

·       Objavljivao je u časopisima za književnost i kulturu (Hrvatska revija, Marulić), pisao je eseje kao  i političke osvrte u tjednicima i dnevnim novinama (Večernji list, Vjesnik, Danas, Nacional, Tomislav, Marulić, Hrvatska revija). Objavio i knjigu „Kamen pamti".

·       Organizator je  brojnih kulturnih događanja i javnih aktivnosti.

 

odlazak u mirovinu kopija